Balkabağı denince aklıma hep tatlı gelirdi benim.
Misafirlerime değişik bir meze arayışım sırasında fotografta gördüğünüz zeytinyağlı balkabağını yaptım ve beğenilerine sundum.
Sanırım sınıfı geçtim :)
MALZEMELER
Yarım kilo ayıklanmış balkabağı
1 baş orta boy soğan
1 su bardağı iri kıyılmış ceviz
2 su bardağı süzme yoğurt
2 yemek kaşığı mayonez( istenirse )
Yarım cay bardağı zeytinyağı
2 yemek kaşığı tereyağ
Az pulbiber
Soğanları ince kıyıp, zeytinyağında kavuruyoruz. Üzerlerine küp doğranmış, yıkanmış bal kabaklarını da koyup, suyu çekene kadar kavuruyoruz. İyice dağılmıyacak şekilde yenecek kıvamda yumuşadığında altını kapatıyoruz.
Servis tabağına aldığımız bal kabaklarımızın üzerine, ayrı bir kapta mayonezle karıştırdığımız ve iyice ezdiğimiz yoğurdu döküyoruz.
Kıyılmış cevizleri tereyağında biraz kavuruyoruz.
Servis tabağına aldığımız, üzerine yoğurt döktüğümüz kabakların üzerini süslüyoruz.
Ben ayrıca az pul biberle en üzerini süslüyorum. Arzu ederseniz siz de yapabilirsiniz. Yakışıyor.
Afiyet olsun.
Balkabagi çok severim negis görünüyor 😊
YanıtlaSilÇok teşekkürler.
YanıtlaSil