18 Aralık 2012 Salı

AVCI USULÜ TAVUK

avcı usulu tavuk






Malzemeler:


Şeritler halinde kesilmiş tavuk eti
Zeytinyağı
Bir tutam köri sosu yada safran
Tuz
Karabiber
Nane 
Kekik
Domates
Kırmızı biber
Havuç
Kereviz yaprağı
Krema ( 200 ml)

Yapılışı:

Parça tavuklar az zeytinyağı konmuş tavada hafif kavrulur. Üzerine köri yada safran, tuz, karabiber, nane, kekik konup tekrar ateşte biraz pişirilir.Soyulmuş küp domates, kırmızı biber, julyen soyulmuş havuçlar ilave edilir.Kendi suyunda kısık ateşte pişirilmeye bırakılır.
Pişmesine yakın doğranmış kereviz yaprakları konur ve tekrar kısık ateşte pişirilir.Piştikten hemen sonra altı kapatılıp, üzerine bir küçük kutu (200 ml ) krema ilave edilip, karıştırılıp eğer arzu edilirse altına patates kızartması konup servis yapılır.

AFİYET OLSUN...

1 yorum: