![]() |
Resim yazısı ekle |
Diyet malum vazgeçilmezlerimizden:)
Tatlı krizlerine çare olacak eski bir tarifimi paylaşmak istiyorum sizlerle.
MALZEMELER:
1,5 su bardağı sıcak su
1 su bardağı irmik
1 çay bardağı çam fıstığı
yarım paket krema ( 100 ml)
yarım su bardağı pekmez
1 avuç kuş üzümü
ceviz( istenirse ) tarçın
YAPILIŞI:
İrmik ve çam fıstığı yağsız tavada kavrulur.
kalan malzemeler sıcak su başta olma üzere sırayla konur.
kısık ateşte suyu çekene kadar pişirilir.
Kaşıkla şekil verilere yada borcama dökülür.
üzerine tarçın serpilip, istenirse cevizle servis yapılır.
Afiyet olsun.
çok güzelmiş elinize sağlık..
YanıtlaSildeğişik bir tarif harika
YanıtlaSilDenemek lazım bunu. Her irmik helvası yiyişim bir eziyet oluyor bana....
YanıtlaSilYorumlar için çok teşekkürler..
YanıtlaSil