Benden az kalorili tariflere alışık olanları bu sefer hayal kırıklığına uğratacağım.
Ancak bayram ama yaa !
Haydi hanımlar doğruu mutfağa....)
Malzemeler :
4 yumurta
1 s.b ( su bardağı) şeker
1 s.b un
1 s.b irmik
1 s.b haşhaş
1 s.b sıvı yağ (tercihen mısır özü yağı)
1 kabartma tozu
1 avuç ceviz içi
Krema Malzemesi :
2 fincan un
2 fincan şeker
1 litre süt
(hepsi kaynayana kadar orta ateşte karıştırılarak pişirilecek)
2 vanilya en son ilave
istenirse 50 gr margarin ( ben tercih etmiyorum)
hepsi çırpılacak.
Şerbet :
3 su bardağı su
1,3 su bardağı şeker
üstüne :
2 paket krem şanti
Yapılışı :
yumurtalarla şekeri 10 dk beyaz bir bulut olana kadar mikserle çırpalım. Yağı ilave edip çırpmaya devam edelim. Başka bir kapta kuru malzemelerimizi ( un, irmik, haşhaş, kabartma tozu ) harmanlanıp önceki karışımla çırpılır. Resimdekine benzer derin büyükçe bir borcama yada fırına dayalı başka bir kaba altı yağlanıp dökürlür. 150 derece önceden ısıtılmış fırında 40 dk pişirilir.
Şerbet yukarda yazılan malzeme ile kaynatılıp, ılık olana kadar bekletilir ve fırından çıkan kekimizde ılık iken üzerine dökülür.
Şerbet tamamen çekince krema tarife göre pişirilip, şerbetli kekin üzerine dökülür.
En son 2 paket krem şanti tarifindekinden daha az sütle( yarım bardak daha az ) çırpılıp. Koyu kıvamda
borcamın en üzerine güzelce satulayla düzeltilerek yayılacak.
2-3 saat busdolobında bekletilip, dilimlenip servis yapılabilir.
AFİYET OLSUN..
(kalorilerrrrr diye bağıranları duyuyorum ama duymamış gibi yapıyorum. bilginize...)
Olsun kalorileri severim :)
YanıtlaSilEllerine sağlık.
Sevgiler
Teşekkürler. o zaman afiyet olsun :)
SilElinize sağlık..
YanıtlaSiltesekkurler..
SilEllerinize sağlık. Çok severim bu tatlıyı. Haşhaşlı nefis lezzetlerden biri..) Sevgiler..
YanıtlaSilçok teşekkürler.. iyi bayramlar..
YanıtlaSilElinize saglik, biz de buyuk olup evimizde bekledigimiz gunler gelince yapariz artik ;)
YanıtlaSilYaşıtlarımızın bayram iade-i ziyaretleri için de lazım olabilir. sevgiler..
SilBir misafirlikte yiyip çok beğenmiştim,tam üstüne denk geldi.. Elinize sağlık..
YanıtlaSilafiyet olsun..
SilAnnem çok sık yapar bu tatlıyı artık ambargo yedi kışa kadar yapamaz :) tadı muhteşem gercekten ama ahh o kaloriler ahh :))
YanıtlaSilBir arkadaşım " bayramda kalori hesabı yapılmaz" dedi. çok işime geldi .)
SilBu tatlıyı yapmayan yoktur sanırım.Bence Bayram için ideal bir tatlı olur.Ellerinize sağlık.Sevgiler
YanıtlaSilhiç bilmeyip yapmayan illaki vardır. Onları da mahrum bırakmak istemedim.)
Siliyi bayramlar..
ellerinize sağlık:)))
YanıtlaSilTeşekkürler.. iyi bayramlar..
SilEllerinize sağlık afiyetle sağlıkla tüketilsin inş:)
YanıtlaSilInslh.teşekkürler
SilEvde bol miktarda kavrulmayı bekleyen haşhaş var. Hemen kavurup deneyeceğim
YanıtlaSilŞimdiden afiyetler o zaman😊
SilHiç haşhaşlı tatlı duymamıştım. İnsanın tatlıysa arası olmayınca haliyle biraz cahil oluyor.
YanıtlaSilBaskalarina da mı ikram etmezsiniz😊
Silhayat mottom; YAP YEDİR AMA YEME
tarif için teşekkürler yine her zamanki gibi çok lezzetli duruyorlar elinize sağlık... teşekkürler.
YanıtlaSilhttp://microsoftteknolojileri.blogspot.com/
Teşekkür ederim.
SilTeşekkürler...
YanıtlaSilSon zamanlarda favori tatlım. Ellerine sağlık.
YanıtlaSilTeşekkürler
SilÇok güzel. Memleketim Uşak olunca haşhaşlı herşeyi çok seviyorum. Elinize sağlık
YanıtlaSilellerinize sağlık deneyeceğim sevgilerle:=)
YanıtlaSilEllerinize sağlık. Sevgiler. :)
YanıtlaSil