6 Haziran 2014 Cuma
BEŞAMAL SOSLU TAVUK (SELMA'NIN ÖZEL TARİFİ)
Tavuk yemeği çok sevmediğimden nadiren yaptığımda artık organik denilenlerin bile ot gibi olduğu tavuk etini nasıl lezzetlendiririm diye değişik tarifler deniyorum kendimce.
Sizinle paylaşacağım tarif basit, lezeetli sunuma uygun ve pratik bir yemek olacak.
Malzemeler:
-500-750 gr arası kemiği ve derisi alınmış tavuk but ( büyük küpler halinde doğranacak)
-susam ve ceviz (az miktarda)
-2 baş kuru soğan
-tuz
-çekme karabiber
-1 küp şeker
-safran, zerdaçal,zencefil birer tutam ( evde varsa ve tercih edilirse )
-3-4 yemek kaşığı zeytinyağı (soğanları kavurmaya yetecek kadar)
- kaşar peyniri( fırına süreden önce borcamın üzerini kapatacak kadar)
-1 pk Knorr beşemal sos ( üzerindeki tarife göre pişecek)
-1 çay bardağı süt
soğanları julyen doğrayıp vok tavada zeytinyağı ile hafif öldürdükten sonra, doğranmış tavukları, çekme karabiberi, tuzu, 1 küp şekeri ekliyor ve pişiriyoruz.10 dk sonra eğer arzu edilirse safran, zerdeçal ve zençefilde eklenip kapağını kapatıyor ve kısık ateşte pişiriyoruz. İstenirse kırmızı toz yada pul biberde eklenebilir.Susam ve cevizi de ilave ediyoruz. Suyu azalırsa az miktarda süt ile sulandırıyoruz ve pişirmeye devam ediyoruz.
Beşemal sosu paketin üzerindeki tarife göre süt ile hazırlayıp, pişirdiğimiz etlerle ile karıştırıyoruz ve borçama döküyoruz.
üzerine ince dilimlediğimiz yada rendelediğimiz kaşar peynirlerini de doğrayıp üzeri kızarana dek fırında(180 derece) pişiriyoruz.
ve sıcak sıcak servis yapıyoruz
Afıyet olsun.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder