12 Kasım 2015 Perşembe

KABAK CARPACCIO

çiğ kabak salatası

İşte, masamızda hep görmek istediğimiz olağanüstü sağlıklı bir lezzet.
Her zamanki gibi benden gene pratik bir tarif😊

Malzemeler:

3-4 adet küçük taze kabak
Dereotu
Maydanoz
Nane
Sarımsak
Limon(ben fazla ekşi sevmedigimden koymadım)
Tuz
Nar ekşisi
Zeytinyağı

Kabak hariç, diger malzemeler (yeşillikler) incecik kıyılıp,
 nar ekşili,zeytinyağlı,sarımsaklı karışımla birleştirilerek bekletilir.
Diger yandan kabaklar havuç soyucu ile kabukları alındıktan sonra kalan kabakların tamamı soyucu ile sıyrılıp, önceki yeşillik karışımı ile birleştirilip, ağzı kapalı bir şekilde 2-3 saat buzdolabında bekletilip servis yapılır.
İstenirse parmesan peynir ve roka ile de servis yapabilirsiniz.(Ben tercih etmedim)
Afiyet olsun.

18 yorum:

  1. ELİNİZE SAGLIK www.instagram/zeytinyaglı_tarifler e de bekleriz :)

    YanıtlaSil
  2. ooo süpermiş deneyeceğim bunu ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  3. bayıldım etsiz carpacio için harika bir tarif olmuş...

    YanıtlaSil
  4. hiç denemedim ama çok lezzetli gibi gözüküyor. Ellerinize sağlık.. Ben de beklerim
    http://bahareli.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil
  5. Kabak yemekleri nefis olur.. Bu da eminim çok güzel olmuştur. Elleirnize sağlık..

    YanıtlaSil
  6. Kabak nefis bir sebze benzerini denemiştim çok lezzetli oluyor...

    YanıtlaSil