14 Mayıs 2015 Perşembe

KOLAY POĞACA

POĞACA
Yine çok pratik bir tarifle karşınızdayım.
Ama bir sonraki tarifim bir o kadar uğraştırıcı olacak şimdiden belirteyim.

Malzemeler.
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı çiçek yağ
1 tatlı kaşığı karbonat ( isterseniz kabartma tozu kullanabilirsiniz )
alabildiği kadar un ( kulak memesi kıvamında )

Harcı.
 lor
az tuz
maydanoz

Üzeri için.
1 yumurta sarısı
susam
çörek otu

Malzemelerimizi karıştırıp elimizde yada düz bir zeminde yuvarlak açıyoruz.
iç malzemeyi yerleştirip fotoğraftaki gibi şekil veriyoruz.
üzerlerine yumurta sarısını, susamı ve çörek otunu serpip, 160 derece önceden ıstılmış fırında
üzeri kızarana kadar pişiyoruz.
ve (ben poğacayı sıcak yemeyi severim tercih sizin elbette) sıcak sıcak servis yapıyoruz .

AFİYET OLSUN.



21 yorum:

  1. Yanıtlar
    1. Tuzu sadece içine ilave ediyorum. Tuzu hayatımdan çıkarmaya çalışıyorum zira😊

      Sil
    2. Tuzu sadece içine ilave ediyorum. Tuzu hayatımdan çıkarmaya çalışıyorum zira😊

      Sil
  2. Oldukça pratik bir tarif olmuş ellerine sağlık ♥ Ben de sıcak seviyorum poğaçayı :)

    YanıtlaSil
  3. Çay saati dostu bir poğaça görüyorum...:) Ellerinize sağlık.. Ben de poğaçayı sıcak sıcak severim.. Ama ısıtıldıkça da lezzeti kaybolmuyor..:)

    YanıtlaSil
  4. Benim de acil durumlar da çabucak yaptığım bir pogaça çok da severim çörek otu da nasıl yakışır ellerinize sağlık :) sevgiler.

    YanıtlaSil
  5. Ellerinize sağlık çok güzel görünüyorlar...

    YanıtlaSil
  6. elinize sağlık, kolay poğaca her zaman bilmek lazım

    YanıtlaSil
  7. Eskiden annelerimizin hemen yapıverdiği poğaçalardan ve çok güzel görünüyor, ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  8. çok güzel görünüyor elinize sağlık

    YanıtlaSil
  9. Harikasınız..
    bütün yorumlara teşekkürler..

    YanıtlaSil
  10. süper olmuş elinize sağlık bloğunuzu da takibe aldım bende mutlaka bekliyorum :)

    YanıtlaSil
  11. Valla çok başarılı görünüyorlar, ellerinize sağlık

    sevgiler

    tolunay

    YanıtlaSil
  12. Mayalama beklemeden hemen yapılabilecek bir tarif, ellerine sağlık:))

    YanıtlaSil