Malzemeler:
1 paket yassı kadayıf
3 yumurta
3,5 limonata bardağı şeker
birkaç damla limon
ceviz kırığı
kaymak
Yapılışı:
Peynir alırken rastladım bu lezzete ve ilk kez denedim. Ev halkı çok beğendi ve sizlerle bu kolay tarifi paylaşmak istiyorum. Şimdiden deneyenlere afiyet olsun.
Yassı kadayıflar çok çabuk bayatlıyor ve küfleniyormuş. Bu yüzden, taze almak ve ve alındıktan hemen sonra yapmak gerekiyor.
Aldığımız bir paket yassı kadayıfı ( içinden 12 adet çıkıyor) ayrı bir kapta çırptığımız 3 yumurtaya bulayıp, kızgın yağda kızartıyoruz.
Kızarttığımız yassı kadayıfları kısık ateşteki şurubumuzun içine atıp 10 dk daha kaynatıyoruz ve geniş bir kaba alıyoruz.
Kalan şurubuda kaba döküp birkaç saat dinlendiriyoruz.
Ve bu harika tatlıyı kaymak, ceviz yada isteğe bağlı badem, fıstık vb ile süsleyip servis yapıyoruz.
AFİYET OLSUN.
Bayılırım yassı kadayıfa, tadı bambaşkadır. Ellerinize sağlık.
YanıtlaSilSevgiler
çok teşekkürler. Afiyet olsun:)
YanıtlaSilçocukluğumun tatlısı...basit ve çok lezzetli... ellerinize sağlık...bana da ziyarete gelirseniz sevinirim...
YanıtlaSil