11 Mart 2013 Pazartesi

ANANASLI, HAZIR TABANLI PRATİK PASTA

Bugün sizlere,
çat-kapı konuklar için, ( gelmeden 1 saat önce geliyorum diyen)  yarım saatte ev toparlayacak, 15dk da pasta yapacak kalan sürede kendimizi süsleyip, hazırlayacağımız bir tarif vermek istiyorum:) Nasıl süper ötesi bir şey değil mi ? Bir kadın daha ne ister? 
                                                         Buyurun tarif aşağıda;
    


ananaslı pasta

Malzemeler:
 1/2 lt.süt
4 çorba kaşığı toz şeker
3 çorba kaşığı tepeleme un
1 paket dr oetker vanilya
1 paket labne peynir
Dilimlenmiş bir adet ananas

                                                                                                           
Sade, iki katlı hazır pasta tabanının ( ben uno marka tercih ediyorum ) her katını nescafeli sütle eğer evde varsa biraz da acı badem likörü katarak ıslatıyoruz.
bir tavaya biraz şeker serperek ananasları arkalı-önlü kremalize ediyoruz ve yarısını pasta tabanının ilk katına yerleştiriyoruz.
Ocağın üzerine koyduğumuz tenceremize sütü, şekeri, unu ve vanilyayı ilave edip karıştırarak kaynatıyoruz, kaynadıktan sonra altını kısıp gene karıştırarak 1 paket labne peynirini ilave edip birkaç dakika daha karıştırmaya devam ediyoruz.Altını kapatıp, mikserle 2-3 dakika çırpıp iyice krema kıvamına gelmesini sağlıyoruz.
İlk kata sıraladığımız anansların üzerine sıcakken pişirdiğimiz kremanın yarısını döküyoruz. İkinci kat pastabanı da üzerine koyup, kalan kremanayı eşit şekilde yayıyoruz. Kalan kremalize edilmiş ananaslarıda üzerine yerleştiriyoruz. Ananaslı küçük parçalar halinde de , bütün dlimler halinde de yerleştirebilirsiniz.
Birkaç saat buzdolabında bekletip bu olağanüstü kolay ve hafif pastayı servis yapıyoruz.

ananaslı pasta

(ananas yerine mevsimine göre muz, çilek, şeftali olarak meyveyi değiştirebilirsiniz )

Bakın anlatması bile 5 dakika sürdü  :)

AFİYET OLSUN...



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder