Üstelik yapması çok kolay ve pratik. Mutfakla haşır neşir olmayanların bile tercih edeceği tarifler.
ETLİ NOHUT
Nohutlar mutlaka akşamdan ıslatılmalıdır.Yaklaşık yarım kilo nohuta aynı miktarda kuşbaşı kuzu eti ve irice bir soğan yeterli.
Düdüklü tencereye yarım çay bardağı zeytinyağı konulup, çiğden büyük bir baş kuru soğan 3-4 parçaya ayrılıp atılır.Akşamdan ıslatılmış nohut iyice yıkanıp ilave edilir. Etler yıkanıp konur. Tuzu da ilave edilip üzerine çıkacak şekilde sıcak su ilave edilir.Ben nohutu beyaz yapıyorum. Salça asla kullanmıyorum. Herşeyi çig koyduğumdan ve salça ilave etmediğimden yemek daha hafif oluyor.Düdüklü tencerede altı kısıldıktan 40 dakika sonra yemeğimiz hazır. İçine attığımız soğanları kaşıkla geri çıkarıyoruz ve üzerine karabiberle servis yapıyoruz.
Afiyet olsun.
BADEMLİ PİLAV
100-200 gr çiğ bademi kaynar suda biraz haşladıktan sonra kabuklarını soyuyoruz ve az tereyağında kavurup bir kenarda bekletiyoruz.
En az yarım saat önce arzuya göre baldo pirinci yıkayıp üzerine kaynar su döküp bekletiyoruz.
Ben önceden ıslatılmış pirince bire bir su ilave ediyorum pişirirken. Mesela, 3 bardak pirince
3 bardak su ilave ediyorum.
Afiyet olsun.
Ellerine sağlık Kelebekcim, nohut yemeğini ben de salçasız denicem, sana güvenim sonsuz:)
YanıtlaSilŞeyy Kelebek yaa, pilavda bari miss tereyağıkullan ne o öyle adam bişey yediğini anlasın bari:))
Tırtılım, sen nohutu beyaz dene bende pilavı tereyağlı deneyim :)
YanıtlaSilafiyettttt.....
en sevdiğim ikili :)
YanıtlaSil