3 Mart 2012 Cumartesi

PORTAKAL REÇELİ

Hazır sezonuyken ilk kez portakal reçelini denemek istedim bugün.
Sevgili arkadaşım ATAYA'nın tarifi ile işe başladım.
İri portakallar yıkanıp,  çatalla çeşitli yerlerinden delinip içi su dolu kaba konulur ve 3 gün boyunca sadece suyu değitirilir ki, acı suyu gitsin.
3.günü sonunda önce kabukları daha sonra içi küp küp doğranır.(ben şerit doğradım)


Her bir kilo porakala birebir aynı kiloda şeker ilave edilip 1 saat kaynatılır.



Kıvama bakılıp indirmeden hemen önce 2 paket dr oetker vanilya ve 1 kapak kaynak ilave edilir.(ben resimde görüldüğü üzere Baıleys ilave ettim.Rom da olabilir.


Sıcakken kavanozlara konulur.





AFİYET OLSUN

5 yorum:

  1. Tadına bakabildin mi peki nasıl olmus? Mayhos mu nasıl? Valla cok guzel yazmıssın ve fotolamıssın ellerine saglık!:)

    Tadına sende baktıktan sonra ben de yapmaya karar vereyim:)
    Figen Karavaş

    YanıtlaSil
  2. Kelebekciim , ellerine sağlık , nasıl sevindim reçeli deneyip bir de blogunda paylaşmana yaa :))) Ha bu arada tarif , cidden , anneciğimin , Italyan asıllı annesine .büyükanneme ait .Sicilya ' da yaşıyor büyükannem ve bu tarifi annem onun mutfak defterinden İngilizce ' ye çevirip bana verdi . Afiyet olsun . Sicilya pizzasının tarifini de vericem . Ekmek bulamıyorlarsa pizza yesinler dediğimden değil , pizza gerçekten bir Italyan köy yemeğidir . Sevgiler , bööyle kocaman kucak dolusu hem de :)

    YanıtlaSil
  3. hmm eminim cok güzeldir tadi :-)))

    YanıtlaSil
  4. Figenim ve Emelcim tadı harika oldu kesinlikle denemelisiniz..
    Ataya bu harika tarif için çok teekkürler. Ben sevdiklerimin herşeyini ciddiye alırım:) Sırada sufle tarifin var.Pizza tarifini heyecanla bekliyorum...
    herkese sevgiler...

    YanıtlaSil
  5. Kesinlikle deneyeceğim.

    sevgiler,

    tolunay

    YanıtlaSil