15 Ocak 2012 Pazar

OPERASYON !

  Perşembe, günü yani 12 Ocak'ta uzun süredir ertelediğim ameliyatı nihayet oldum.


   Ama ne operasyon ! Sizinle paylaşmasam olmazdı.Ortada tehlikeli bir durum yok, kimse boşuna endişelenmesin.


    Bir gün öncesinden aç  bırakıldım şeker ayarlamaları için . Geberiyorum açlıktan. Yemek servisini yapan firmanın çalışanı resmen travesti ! Uzun boyu, geniş omuzları, iri cüssesi, dolgun silikonlu dudakları,  genizden gelen kalın sesi ve kocaman eliyle beni işaret edip ; " Bacımmm sen yemiyomusunnn, listede adın yok " dedi !


 "Ameliyata gireceğim, o yüzden" dedim, fiziğine şaşkın bakarak.Gene kalın kalın " Ayyy kıyamammm sana, geçmiş olsun " dedi.


  Öğlen saatlerinde nihayet buz gibi bir ameliyathanedeydim. Aman Allahım içerde yeşil önlüklü, dünyanın en yakışıklı doktorları vardı. Ameliyathanenin tek bayan olan anestezi doktoru " Daha önce aneztezi aldınız mı? "  diye sordu. "Beni bu güzellikten mahrum etmeyin" dedim ama, içimden okuduğum duanın "Hüvel hay " kısmında uykuya dalmıştım bile...
 Bu arada dünya iyisi, ilgili, bilgili, şefkatli doktorum Op.Dr.SERDAR KÜÇÜKALİOĞLU 'na ve arkadaşı Op.Dr.ERDAL HARMANDA'ya sonsuz teşekkürler. 


 Üç buçuk saat sonra odamda gözlerimi açtığımda, artık ameliyathanede nasıl üşüdüysem zangır zangır titriyordum.


   Birkaç saat sonra herşey normale dönmüştü bile.Yan odadaki hastanın, film gibi refakatçisi geçmiş olsuna geldi. Hemen ayaküstü hayat hikayesini anlattı. Görmüş, geçirmiş!!  Elli yaşlarında alımlı bir hatun, kendinden on yaş küçük kocasının başındaymış.  Acayip şakacı, çişi geldiğinde  " Gidip etimin suyunu süzeyim "  diyen, ayrıca kendiyle dalga geçebilen  çok neşeli bir hatun kişi.Olacağı ilk ameliyatının stresini konuşmasına nokta, virgül koymadan sürekli devam edip yenmeye çalışan, bizi esir alan başka bir hasta ve diğerleri...


  Hastanede daha kalsaydım çok hikaye çıkardı, acı-tatlı, eminim. Ayrı bir dunya orası gerçekten.


 Dün sabah, (ameliyat yerinin kanını dışarıya süzen iki dirhenimle) evdeydim artık. Ağrım,sızım yok çok şükür. Doktorum bana göre bir mücize yarattı elleri dert görmesin. Yarın sabah bu akordiyon gibi aletler de çıkınca süper olacağım. Hikayelere devam edeceğim:)


  Hepinizi ve bloğumu özledim...




Sevgilerimle...

1 yorum:

  1. güzel güzel yaşa, geçmiş olsun mu desem hayırlı olsunmu bilemedim:)) sevgiler

    arzu gökçe çırak

    YanıtlaSil