27 Aralık 2011 Salı

İNCİRLİ KURABİYE

Dün akşam ,  mutfağa severek girmeme sebep olan dostlarımız vardı  konuk ettiğimiz yine evimizde .
Nasıl da seviyorum,seviniyorum onlara kendi yaptığım lezzetleri sunarken...
İncirli kurabiye bunlardan sadece biriydi, genel istek üzerine yapıldı:)
Bu basit tarifimi, mutfak severlerle paylaşmak istedim.
Yediğiniz her bir lokma kadar,lezzetli bir yaşam dilerim
Sevgiler....


Malzemeler:
 250 gr margarin
10-15 adet kuru incir
1 su bardağı ceviz
1 yumurta
aldığı kadar un
vanılya
kabartma tozu
pudra şekeri


İncirler yarım saat kaynar suda yumuşamaya bırakılır.
Margarin eritilip, bir yumurta ile çırpılır.
Yumuşamış olan incirler küçük küçük doğranır,yumurtarlı karışımın içine atılır,vanilya, kabartma tozu,kırılmış ceviz içi ve kulak memesi kıvamına gelene kadar un eklenir ve yoğurulur (şeker yok!)
Resimde görüldüğü gibi ,yuvarlanıp yağlı kağıt serilmiş tepsiye yada borcama konulup ,önceden 170 derece  ısıtılmış fırına atılır; 30-40 dk sonra altı pişip,üzeri hafif pembeleşince çıkarılıp,yumuşak kurabiyelerimizin üzerine pudra şekeri serpilip, servis yapılır.
AFİYET OLSUN.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder