14 Şubat 2015 Cumartesi
Sevgililer günü ve İzmir
Sevgilisi olsun olmasın hiçbir İzmirli yanlız hissetmez kendini.
Hiç bir sevgilinin izin vermediği kadar özgür, cesur, pervasızdır sevdalar.
Atarlıyız bütün romantik aşklara inat!
Rahatız evet, mesai saati de neymiş denize bakmadan kahvaltısız?
Buluşuruz elbet sevgiliyle ama telaşsız !
Balkonda gün batımda rakı-balık yapmayan sevgili zaten bizden değildir.
İçinde AŞK geçer mesela kArŞıyaKa nın.
Denizi uysal, kızı hırçın.
Bütün bunları olağan karşılayan erkekleri de delikanlı.
Delikanlı sevdaların aşıkları,
gününüz kutlu olsun...
3 Şubat 2015 Salı
PRATİK MİNİK PİDELER
Sevgili arkadaşlar, blogumda genellikle duyulmamış ve hızlıca yapılan pratik tariflere yer vermeye çalışıyorum.
Birazdan vereceğim tarifi de Diyarbakırlı arkadaşım Songül'den öğrenip denediğim bir lezzettir. Umarım beğenirsiniz.
Malzemeler.( 1 fırın tepsiliktir)
Hamuru
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı su
2 yemek kaşığı sıvı yağ ( ben hep zeytinyağı tercih ediyorum)
1 küçük paket kuru maya
1 çay kaşığı sirke
tuz
Bütün hamuru kulak memesinden daha yumuşak bir kıvamda yoğurup,
ceviz büyüklüğünde yuvalarlaklar yapıp, üzeri örtülü bir şekilde iç harcını hazırlayana kadar bekletiyoruz.
Harcı.
1 tavuk göğsü (çiğden, minik kuşbaşı doğranacak)
karabiber
pul biber ( tercih eden acılı )
taze kırmızı ve yeşil biber ( minik doğranacak)
tuz
çok az zeytinyağı
Hazırlanışı.
Hafif kabarmış ceviz büyüklüğündeki hamurlarımızı un ve az nişastalı tezgahımızda oval şekli vererek oklavayla açıyoruz ve
hazırladığımız içi yerleştirip iki kıyısından kayık yapar gibi(pide şekli)
kapatıyoruz. Ortaları açık kalacak. Üzerlerine hiç birşey sürmeden fırın tepsisine yerleştiriyoruz. ( tarifte hiç yumurta olmadığından hafif oluyor)
Pidelerimiz büyüklüğü, fotoğraftaki orijinal boyutlarında olacak.
Önceden 200 derecede ısıtılmış fırınımızda üzerleri kızarana kadar pişirip, çıkar çıkartmaz üzerlerini bol zeytinyağı ile yağlıyoruz ve sıcak servis yapıyoruz.
AFİYET OLSUN.
Kaydol:
Kayıtlar (Atom)